nedelja, 4. oktober 2015

1. konferenca lepotnih blogerk v Sloveniji

Tokrat na najinem blogu sledi malce posebna objava o prav posebnem dogodku, kateri se je odvijal v petek 2.10. Govorim o Beautiful Bloggers MeetUp oziroma prvi konferenci slovenskih lepotnih blogerk, katera se je odvijala v Grand hotelu Union. Konferenca je bila namenjena tako pridobivanju znanja o uspešnem bloganju, kot tudi lepotnemu čveku in druženju.



Že pred začetkom konference se nas je nekaj blogerk zbralo v kavarni znotraj Grand hotela Union, kjer smo, kljub zgodnji uri, neumorno čvekale o ličilih, primerjale mainkure in napeto čakale na pričetek dogodka. Ob 8:15 smo se odpravile proti stekleni dvorani. V preddverju steklene dvorane smo dobile vsaka svojo medaljo z našim imenom in imenom našega bloga, tako je bilo družnenje še lažje. Po registraciji nas je Dvorec Trebnik razveselil z vrečko dobrot in še kako potrebnim zajtrkom.



Čez cel dan nam je bila na voljo pijača Nula.

Fotografska delavnica

 Po pol urnem druženju in ogledovanju, takrat še zaprtih, stojnic z lepotili, nas je voditelj Peter Poles vljudno povabil v stekleno dvorano, saj je bil čas za prvo predavanje konference. Slovenski fotograf Domen Blenkuš in blogerka Ajda Sitar sta z nami delila osnove in skrivnosti fotografiranja lepotnih izdelkov. Vso to teorijo smo nato lahko preizkusile še v praksi. Razdelile smo se v skupine in neumorno slikale izdelke, preizkušale različne kompozicije, svetlobo in kote slikanja. Osebno sem se te delavnice najbolj veselila, saj se zavedam, da mi na področju fotografije manjka še kar nekaj kilometrine in sem za vse trike še kako hvaležna.

od leve proti desni: Maša iz bloga Low Maintenance Beauty, Monika iz bloga Sugarlove Blog in Tamara iz bloga Cherry colors

od leve proti desni: Maša iz bloga Low Maintenance Beauty, Kim iz bloga Failed Beautyfication in Linda iz bloga Linda Targaryen Beauty Blog



Takole pa je izgledala postavitev naših izdelkov iz mojega zornega kota. Izdelke sta priskrbela kozmetika Afrodita in Smile concept store


Po fotografski delavnici so nas v preddverju steklene palače že čakali zdravi osvežilni smoothiji, kateri so bili še tako dobrodošli, saj je bil pred nami še dolg dan.




Promocija bloga v socialnih omrežjih

Potem, ko smo se okrepčale z osvežilnimi smoothiji, je bilo že na vrsti drugo predavanje, katero se je dotaknilo predvsem uporabe družbenih omrežji. Predavanje je vodil Matej Špehar, z njegovo pomočjo pa smo lahko spoznale tri glavna socialna omrežja (Facebook, Instagram in Twitter), ter njihove prednosti in slabosti.


Lepotna tržnica

Po tem zelo poučnem predavanju smo bile vse gotovo že pošteno lačne. Na srečo nas je v preddverju že čakala hrana. Istočasno se je odprla tudi lepotna tržnica, na kateri so se nam predstavile številne znamke. Na lepotni tržnici so se predstavile naslednje znamke: 
Žal mi zaradi velike gužve ni uspelo poslikati vseh stojnic, kljub temu pa prilagam nekaj slik za boljšo predstavo.







Ne, nisem pozabila slikati hrane, čeprav sem bila že kar sestradana :)






Poleg preizkušanja izdelkov smo lahko sodelovale tudi v nagradnih igrah, ena takih je bila kolo sreče kozmetike Afrodita, kjer si je lahko vsaka udeleženka priborila sladko dišečo nagrado. Na voljo nam je bil tudi Afroditin foto kotiček, kjer smo se seveda slikale, kot se za lepotne blogerke spodobi.



od leve proti desni: Ena iz bloga Mademoiselle Eva , Ajda iz bloga Ajda's in Jasna iz bloga Jessie Fairytale

Tamara iz bloga Cherry colors


Optimizacija bloga; Kako iz vsakega zapisa na blogu potegniti kar največ!

Lepotne tržnice je bilo vse prehitro konec in Peter Poles nas je ponovno vabil v stekleno dvorano, saj je bil že čas za naslednje predavanje o marketingu, katerega smo poslušale pri Juretu Dolerju. Izvedele smo kako optimizirati naš blog, da do njega pride kar največ bralcev in kako uporabljati različne brezplačna orodja, s katerim olajšamo delo sebi in drugim. Predavanje je bilo zame zelo zanimimvo in poučno, saj sem na tem področju velik laik in se sploh nisem zavedala koliko različnih pripomočkov in programov za blogerje obstaja.

Po predavanju je sledila kratka pavza, kjer smo si energijo povrnile z okrepčilno pijačo Restart, nato pa smo zopet oddrvele v stekleno dvorano, kajti na vrsti je bilo že naslednje predavanje.


Predavanje o blogerski statistiki

Tokrat je bilo govora o Googlovi analitiki, predavala pa nam je soblogerka Gejba. razložila nam je vse, kar je potrebno vedeti o Googlovi analizi, ter zakaj je le ta boljša od same Blogger analize. Končno lahko rečem da Google analiza ni bav bav!


Predstavitev kozmetike Afrodita

 Sledila je predstavitev glavnega sponzorja, kozmetika Afrodita. Pripravili so nam kratek filemček kateri je zajemal glavno filozofijo znamke, ter nam razložili sam postopek izdelave novih izdelkov, vse od koncepta pa do izdelka kakršnega lahko dobimo na policah v trgovini.

Predstavitev kozmetike Afrodita

Po predstavitvi kozmetike Afrodita je sledila okrogla miza o sodelovanju z uvozniki. Tu smo blogerke lahko iz prve roke izvedele kako pristopiti k uvozniku ter se z njim dogovoriti za sodelovanje in kaj lahko od tega sodelovanja pričakujemo. 

Dan je bil že skoraj pri koncu, me pa še vedno nismo zaključile z našo konferenco, kajti sledilo je podeljevanje blogerskih nagrad znamkam, katere so se na določenih področjih najbolje odrezale v preteklem letu. Blogerke smo same izbrale z namke s pomočje anonimne spletne ankete, nagrade pa je podeliv Peter Poles. 

podeljevanje blogerski nagrad


Uradnega dela konference je bilo tako konec, ni pa še bilo konec našega druženja, saj smo se zopet zbrale v preddverju steklene palače, kjer nas je pričakala manjša lepotna tržnica, na katerih so se nam predstavili Lassana, L'Occitane in  Zlatarna Celje, na voljo pa so nam bili tudi različni koktajli. 

Stojnica frizerstva Lassana

Urška iz bloga Fruits and Snow in Katja iz bloga Viva la Vida Blog pri stojnici frizerstva Lassana

Preden smo se odpravile domov nas je čakalo še eno presenečenje. Deležne smo bile še dodatnih darilc, katere so priskrbeli pokrovitelji: Aussie, Catrice, CD, Click2Chic, Essence, Eucerin, GoldenRose, Labello, LaRochePosay, Ličila.si, Nivea, Paul MitchelSmile concept store
2.10. je s tem uradno postal božič za lepotne blogerke. 

Medijsko nas je podprla tudi Adriamedia, katero mogoče najbolj poznate po reviji Cosmopolitan, dogodek pa je posnel tudi POPTV za njihovo oddajo POPIN.

Sama žal nisem uspela poslikati vseh dobrot, katerih smo bile blogerke deležne, sem pa zato vključila dva videa soblogerke Gejbe, katera je posnela konferenco in izdelke katere smo dobile.

Na spodnjih povezavah si lahko preberete še več objav blogerk o tem dogodku:

Za konec bi rada samo še rekla: kapo dol! Res, moja pričakovanja so bila visoka, vendar pa je tale dogodek presegel vsa moja pričakovanja. Iskreno bi se rada zahvalila organizatorki Niki Veger in vsem pokroviteljem. Brez vseh vas bi bil ta dogodek lahko le lepe sanje. Prav tako bi se rada zahvalila vsem blogerkam, katere so se udeležile konference, super je bilo poklepetati s starimi znankami in novimi obrazi.



20 komentarjev:

  1. Odgovori
    1. <3
      joj me se pa nismo slikale! Res smo kure! Naslednjič, ko se vidiva je treba nujno en selfie posnet, da mava za spomin :D

      Izbriši
  2. Hahaha, carsko da si me slikala s tem frizerjem, tip je bil res legenda :D Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma se nisem mogla upret :D frizer je bil pa res največja legenda, jst sm na stolu jokala od smeha :D

      Izbriši
  3. Super objava :) MI je ful žal da nisem mogla prit :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. res škoda da te ni bilo, sem te pogrešala.. ampak saj bo gotovo še veliko priložnosit :D

      Izbriši
  4. Superca si povzela, sploh 2.10. si kar markiram v 2016 koledarcku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :D 2.10 si bom tudi jaz markirala v koledarcek, da bom lahko vsako leto praznovala tale dogodek :D

      Izbriši
  5. Super objava in slike :) Lepo vaju je bilo spet srečat, upam pa da bomo prihodnjič imele več časa za kak klepet :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D bomo naslednjič absolutno več poklepetale :D

      Izbriši
  6. Super objava in pa čudovite slikce :) Naslednjič pa kakšno več rečemo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako lep dogodek in samo žal mi je lahko, da nisem vedela zanj :) Upam, da ste se veliko naučile in izvedele precej novega :)) xx Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je blo super, ampak nič ne skrbi, gotovo e bo v prihodnosti še kaj takega dogajalo :D

      Izbriši
  8. Hvala za pohvale in me veseli, da so bile te tvoje sanje uresničene ;). Upam, da se uspem tudi jaz drugič več podružiti z vami.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi jaz upam, da se naslednjič več podružimo :)

      Izbriši